Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji A.B.D. da uzman olarak çalışmaya, 1992 yılında başlamıştır. Bu ana bilim dalının başkanlığına 1994 yılında atanmış ve 2004 yılına dek bu görevi sürdürmüştür.
Stockholm’de Karolinska Hastanesi Nöroşirürji Bölümünde, 1996 yılında, ESSFN (European Society of Stereotactic & Functional Neurosurgery) bursuyla “ağrı cerrahisi” alanında, 3 ay çalışmıştır. Aynı bölümde “subaraknoid kanamaların etyopatogenezi” ana alanında doktora (PhD) çalışması için 1997 yılında burslu olarak davet edilmiş ve 1 yıl süreyle çalışmıştır.
Nöroşirürji doçenti ünvanını 2002 yılında almıştır.
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi başhekim yardımcılığı görevini 2003-2004 yılları arasında, Deneysel Araştırma Merkezi müdür yardımcılığı görevini 2004 yılında yapmıştır.
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji A.B.D. da, 2005 yılında öğretim üyesi olarak çalışmıştır.
2006 – 2012 yılları arasında, Ankara, Magosa (KKTC), Balıkesir ve Bursa’da özel hastanelerde nöroşirürji uzmanı ve hastane tıbbi yöneticisi olarak çalışmıştır. Balıkesir ilinde 2008-2009 yılları arasında Özel Sevgi Hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı olarak; 2009-2010 yılları arasında Özel 6 Eylül Hastanesi kurucu başhekimi olarak çalışmıştır.
Temmuz 2012 tarihinde, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji A.B.D. da öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanmıştır. Ağustos 2013 tarihinde bu üniversitede profesör kadrosuna ataması yapılmıştır.
Ocak 2015 tarihinde, SBÜ Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma (Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma) Hastanesi’nde göreve başlamış ve Mayıs 2015- Nisan 2017 arasında bu hastanenin başhekim yardımcılığı görevini yürütmüştür.
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi A.B.D. başkanlığı görevine Nisan 2017 tarihinde başlamıştır. Bu görevinden Nisan 2024 tarihinde emekli olarak ayrılmıştır.
Türk Nöroşirürji Dergileri editör yardımcılığını 5 yıl süreyle yürütmüştür. Türk Nöroşirürji Derneği Nörotravma ve Yoğun Bakım öğretim ve eğitim grubunun kurucu başkanlığını yapmıştır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Mesleki ilgi alanları arasında, beyin damar hastalıkları cerrahisi, omurga cerrahisi, sinir sistemi hastalıklarında yoğun bakım uygulamaları, sinir sistemi travmalarına yaklaşım ve tedavi, stereotaktik cerrahi, ağrı tedavisinde cerrahi uygulamalar bulunmaktadır. Beyin damar hastalıkları alanında çok sayıda deneysel bilimsel araştırma yapmıştır. Bu konularda, uluslar arası ve ulusal dergilerde yayımlanmış bilimsel makaleleri ve ilgili kitap bölümleri (özgün ve çeviri) bulunmaktadır. Yönettiği tıpta uzmanlık tezleri, iki kez, Türk Nöroşirürji Derneğince verilen en iyi uzmanlık tezi ödülüne layık görülmüştür.
Nisan 2025 tarihinde, İzmir Özel Metropol Hastanesi’nde çalışmaya başlamıştır.
Prof. Dr. H. Murat GÖKSEL çalışma ve deneyim alanları
1. Nöroonkolojik hastalıklar: Beyin ve beyin zarlarının kendi tümörleri ve diğer organlardan sıçramış (metastatik) tümörleri:
Nöronavigasyon rehberliğinde, mikrocerrahi teknik ve ultrasonik cerrahi aspiratör gibi yardımcı cihazları kullanarak cerrahi tedavi.
2. Omurga tümörleri
Omurga tümörlerinin cerrahi tedavisi ya da uygun olgularda kapalı (perkütan) yaklaşımla tümör yakma (radyofrekans) veya dondurma (kryoterapi) tedavisi.
3. Omurilik tümörleri ve omuriliğe başka organlardan sıçramış (metastatik) tümörler.
Omurilik tümörlerinin mikrocerrahi teknikle çıkarılması.
4. Ağrı ve diğer sinir sistemi bozukluklarına yol açan tüm omurga hastalıkları (disk fıtıklaşması, kanal daralması, omur kayması, kemik erimesi sonucu omurga bozuklukları).
Mikrodiskektomi veya diskektomi yöntemi ile fıtık boşaltılması; uygun cerrahi implantları kullanarak omurganın ihtiyaç olan bölgelerinde dayanıklılık ve uygun hareketliliğin kazandırılması ve korunması ameliyatları.
5. Kemik erimesi, düşme gibi nedenlerle oluşan omur kırıkları
Uygun olgularda kapalı (perkütan) yaklaşımla kemik çimentosu enjeksiyonu (vertebroplasti, kifoplasti) tedavisi.
6. Beyin damar hastalıkları (beyin damar baloncuğu, beyin damar yumağı)
Kafatası içi kanamaların cerrahi tedavisi, gerekli olgularda mikrocerrahi teknikle damar baloncuğu veya damar yumağının kapatılması.
7. Doğumsal sinir sistemi anomalileri (açık omurilik, ayrık omurilik, sinir sistemi bağlantılı keseler)
Doğumsal sinir sistemi anomalilerinin acil cerrahi tedavisi.
8. Hidrosefali: Beyinde aşırı sıvı birikimine bağlı bebeklikte aşırı baş büyümesi ve zihinsel gelişim bozukluğu; yaşlılıkta yürüme güçlüğü, idrar kontrol bozukluğu ve unutkanlık.
Hidrosefali olgularında uygun şant sistemleri kullanılarak kafatası içinde biriken fazla sıvının uygun vücut boşluklarına sürekli ve kontrollü aktarılması cerrahisi.
9. Çevresel (periferik) sinir sistemi hastalıklarında cerrahi tedavi: bilek, dirsek ve dizde sinir sıkışmaları, sinir kesileri ve diğer yaralanmaları, sinir tümörleri.
Uygun olgularda bölgesel anestezi ile sinir sıkışmalarının giderilmesi, sinir yer değişikliği, mikrocerrahi teknikle sinir yaması cerrahisi.
10. Kronik, diğer tedavilere dirençli ağrı, hareket sisteminin diğer tedavilere dirençli hastalıkları (Parkinson, tremor, spastisite) gibi hastalıklar.
Uygun olgularda kapalı sistem omurilik kontrollü ilaç salınım pompası yerleştirilmesi; beyin (DBS) ya da omurilik (SCS) uyarıcı kapalı sistem yerleştirilmesi.